En psykiaters syn på transcendens og Transcendental Meditasjon

En psykiaters syn på transcendens og Transcendental Meditasjon

Frisk bok som gir en psykiaters syn på transcendens

En bestselger av Norman E. Rosenthal, M.D. 

Den sympatiske og åpne psykiateren Norman E. Rosenthal, M.D. har levert en frisk bok som gir en psykiaters syn på transcendens. En slentrende og lett tilgjengelig bok med en god miks av personlige historier og kjendisintervjuer blandet med relevant forskning og folks erfaringer med teknikken. Forordet er skrevet av selveste doktor Mehmet C. Oz (M.D) som er en av USA´s mest kjente og kjære TV doktorer. Ikke verst! Link til boken her! 

Norman E. Rosenthal Den smilende doktoren
Norman E. Rosenthal, M.D. lærte Transcendental Meditasjon på 70-tallet i Sør Afrika. Han ble først kjent for sin bok Winter Blues om innvirkningen av mørketiden på vår psyke. Siden har han skrevet flere bestselgere, blant annet bøkene SUPERMIND og The Gift of Adversity. Rosenthal er professor i klinisk psykiatri.

Norman — den smilende
doktoren fra Sør-Afrika

Siden stilen i boken er ganske low key, blir man fristet til bare å kalle denne mannen for Norman. Det er hyggelig lesning å se hvordan han selv kom inn i Transcendental Meditasjon. Han hadde faktisk lært teknikken tidlig på 70-tallet i Sør Afrika. Men som student hadde han liten tid, og det hele gled fra ham. Men så  ble han “hentet inn igjen” av en av sine pasienter som levde i beste velgående med en bipolar lidelse. Han mediterte regelmessig og holdt situasjonen i sjakk på den måten. Det viser at transcendens virker! 

En bipolar pasient maste på ham …

Rosenthal forteller hvordan denne klienten maste og maste på ham for å ta opp igjen utøvelsen, og om hvordan han til slutt fikk en oppfriskning og veiledning av en lærer. Det er han svært glad for i dag. Han forteller åpent at han har hatt utrolig gode resultater i sitt eget liv med teknikken, og han har sett hvordan det har hjulpet folk med et stort spekter av stressrelaterte lidelser, utfordringer og problemer. Ingen kan vel betvile at folk har et stort behov for å fjerne stress i våre dager!

Stress er en killer
I denne blogposten kan du lese mer om hvordan Transcendental Meditasjon faktisk reduserer stress. Dette er ikke stressmestring. Det er stressreduksjon.

Boken delt i 4 hoveddeler …

DEL 1

TRANSCENDENS

Her tar Rosenthal for seg hva transcendens egentlig er. Han forklarer også hvilken effekt det har på mennesket å finne tilbake til sitt indre jeg og sin indre kilde av ro, orden og harmoni. En viktig start på boken!  

DEL 2

HELBREDELSE

På en klargjørende måte forteller forfatteren hvordan giftig stress kan håndteres og hvordan helbredelse kan skje. Han viser hvordan teknikken skrur av hjernens alarm system, og derfor kan hjelpe mot angst, sinne og uro.

DEL 3

TRANSFORMASJON

Om hvordan negative humørsvingninger og prestasjonsangst bedres, om endringer i skoler hvor flere elever mediterer, og ikke minst om hvordan man lærer å realisere seg selv og elske seg selv gjennom teknikken.

DEL 4

HARMONI

Her forteller forfatteren om hjernebølge-koherens eller orden i hjernens EEG i det enkelte individs bevissthet og i samfunnet som helhet. Koherens er grunnlaget for indre og ytre fred forklarer Rosenthal.

Klipp fra boken — fritt oversatt

Jim Bray og
hans depresjon

Her er et lite utdrag fra en historie i boken som jeg har tillatt meg å oversette til norsk. Det er historien fra midten av 70-tallet om Jim Bray som hadde bygget opp en fryktelig depresjon under første året av medisinerstudiet i Chicago:

“Det var utrolig vanskelig for meg å konsentrere meg og gjøre det arbeidet som jeg tidligere ikke hadde hatt noen problemer med. Jeg sov helvetes mye mer enn vanlig. Noen ganger opp i 12 timer pr. døgn. Og dette var jo ikke akkurat medvirkende til å lykkes i studiene. Jeg mistet appetitten og interessen for ting som skjedde rundt meg. Jeg tror at det også var en god del angst og uro blandet inn i depresjonen. Du vet, det første året på studiet er jo bare begynnelsen på et veldig langt krafttak. Opplæringen kan være avskrekkende når du begynner å se hvor mye det er man skal kunne, og jeg begynte å tenke at jeg aldri ville klare det! Dette hadde nok bygget seg opp over mange måneder, men jeg holdt det hemmelig på grunn av fordommene som var forbundet med depresjon på den tiden.”

Depresjonen ble
løftet ut av meg

Og så lærte Jim Transcendental Meditasjon! Her er hva han sier:

“Det utrolige var at effekten var nesten umiddelbar! Fra den første opplevelsen følte jeg det som om depresjonen bare ble løftet ut av meg. Sansene mine ble skarpere. Jeg ble fylt av en indre glede som ikke var der før. Jeg tror aldri jeg har opplevd noe lignende.”

Og senere reflekterer Jim over den mer langsiktige effekten:

“Det er nesten som en himmelsk opplevelse! Det sympatiske ved det er at jo lenger jeg har meditert, desto mer kan jeg ta med meg den gode følelsen også utenfor meditasjonen. Så jeg er heldig! Jeg føler meg lykkelig mesteparten av tiden, nesten som om jeg skulle være forelsket. Jeg tror at årsaken til at jeg føler meg så lykkelig primært er at jeg fortsetter å meditere. Det er som ved fysisk trening — hvis du ikke gjør det regelmessig vil virkningene forsvinne. Men jeg kan helt ærlig si at jeg har hatt svært få dårlige dager siden 1975 …”

Rosenthal har flere bestselgere …

På listen til "The Best Doctors in America"

Professor i
klinisk psykiatri

Rosenthal er professor i klinisk psykiatri ved Georgetown Medical School og har hatt sin private praksis i Washington D.C. i over 30 år. Han har forsket i 20 år ved National Institute of Mental Health, og det var ham som først beskrev og diagnostiserte fenomenet Seasonal Affective Disorder — SAD årstidsdepresjon forårsaket av for lite lys.

Winter Blues

Rosenthal har mottatt den prestisjefylte Anna-Monica Foundation prisen for sitt bidrag innen behandling av depresjon, og står på listen over America´s beste psykiatere i The Best Doctors in America. Han har publisert over 200 vitenskapelige artikler og har forfattet flere populære bøker for det generelle publikum som f.eks. Winter Blues og The Emotional Revolution.

Informativ og velskrevet bok

Jeg anbefaler virkelig alle å lese denne boken. Jeg likte den! Jeg likte at Rosenthal brukte ordet transcendens i tittelen. Boken er velskrevet, enkel og samtidig informativ. Den viser på en ikke invaderende måte den vitenskapelige siden ved teknikken slik at man tydelig ser hvor seriøst dette er. Boken viser med all tydelighet at det kan finnes gode løsninger på mange problemer som ikke gir negative bivirkninger!

Lykke til med lesningen!

Du kan kjøpe boken på Amazon her! 

 

GRATIS 7-trinn intro

GRATIS 7-trinns INTRO til Transcendental Meditasjon
Klikk på linken her og få tilsendt GRATIS 7-trinn intro til Transcendental Meditasjon

Få sove som en baby!

E-bok som hjelper deg til å få sove som en baby!
GRATIS e-bok! Klikk på bildet og finn ut hvordan Transcendental Meditasjon kan hjelpe deg med søvnen!