«Oh Lord — won’t you give me a Mercedes Benz!»

«Oh Lord — won’t you give me a Mercedes Benz!»

Drømmer du (som Janis Joplin) om å kjøre inn i solnedgangen med kjæresten ved din side i en splitter ny Mercedes Benz cabriolet — eller?

Kanskje — kanskje ikke! …

Sitter du akkurat nå og forbereder 2020? Skriver planer og legger strategier? Spørsmålet er da om du tar de beste valgene i livets mangslungne labyrint? Hvordan kommer du fram til det riktige valget for deg selv? Ofte er dette en utfordrende prosess. Her er noen tips om hvordan du kommer fram til gode valg som gjør deg tilfreds og lykkelig. Kanskje den beste metoden IKKE er å følge Janis Joplin’s eksempel? …

TIPS om hvordan du kommer fram til de beste valgene!

Nr. 1 — tallet

#1

Spør deg selv først: 

Hva ønsker jeg VIRKELIG?

Skriv ønskene og målene dine ned på et ark. Skriv fort og uten sensur. Så kan du prøve å prioritere det du føler er det aller viktigste. Gjerne 5 topp ønsker øverst på listen! 

#2

 

Kom opp med noen konkrete ønsker og mål slik som i eksempelet på listen under! 

  • + kr 5.000 i lønn pr. måned! 
  • Forbedre forholdet til min partner.
  • Komme i form over jul og fram til sommeren. 
  • Gå ned 10 kilo i vekt.  
  • Spise sunnere, mer grønt, frukt og bær i 2020! 
  • Lære en skikkelig effektiv meditasjon!  
  • Osv. … 

En oversikt over forskjellige TEMA som man ofte snakker om i en coaching prosess.

Coaching Diagram

 

«Mer, mer, mer» = POSITIVT!   

Ja, det er faktisk positivt å ønske seg mer. «It is the nature of Life to Grow!» Dette sa Maharishi for lenge, lenge siden!  Alle disse ønskene våre er helt legitime, og de er en del av en naturlig vekstprosess. Vi søker vekst. Vi søker MER ut av livet. Det ER faktisk en naturlov. En uvegerlig kraft nedlagt i oss mennesker som driver oss videre mot høyere mål. Men det er kanskje ikke egentlig de materielle tingene som er selve drivkraften. 

Spør deg selv igjen:  

 Hva har jeg når jeg har dette?

Da kommer ofte svar som: 

«Jeg blir tilfreds! Jeg føler meg vel i en ny bolig! Jeg føler meg som en vinner med en flott bil! Når jeg tjener mer penger, og kan gjøre flere ting jeg ønsker meg!» Osv. …

Da er det LIV i skrotten! 

Ja, alt dette betyr i bunn og grunn at det er LIV i skrotten. Men for å komme helt til bunns i prosessen må vi igjen spørre oss selv. 

Hva har du når du har dette?  

Hva har du når du er tilfreds og fornøyd med deg selv og ditt eget selvbilde? 

OG SVARET VIL BLI NOE SLIKT SOM: 

Jeg har glede … Ro kanskje? Harmoni. Tilfredshet. Jeg blir skikkelig fornøyd med livet! … » 

Maharishi Mahesh Yogi, grunnleggeren av Transcendental Meditasjon 

Maharishi Mahesh Yogi

«The Nature of Life is to GROW!» 

— Maharishi Mahesh Yogi 

SØKEN ETTER LYKKE IKKE BARE EN KLISJÉ

Lykke er livets innerste essens! 

Transcendental Meditasjon og selvfølelse

Denne lille analysen avslører hva som ligger BAK vår søken etter MER. Nemlig en naturgitt og instinktiv søken etter lykke, velbehag og harmoni. Kort sagt: Vi ønsker å føle oss tilfreds med oss selv, føle oss selvsikre, full av mot og glede og kjærlighet til oss selv og andre. 

Vi klatrer oppover på en skala av behov og ønsker …

Våre ønsker beveger seg på en skala oppover fra de mest primære behovene mot de høyeste målene. De mest primære behovene er mat, klær, varme, beskyttelse, husly og trygghet. Så beveger vi oss videre til sex og personlig kjærlighet. Videre derfra til penger, rikdom og MAKT. Og så til slutt kommer ønsket og behovet for KUNNSKAP mer i fokus! 

Våre ønsker og behov beveger seg oppover på en skala
Vi ønsker oss stadig mer og mer … Våre ønsker og behov beveger fra de mest fundamentale opp til makt og kunnskap og til slutt kjærlighet og lykke!

Kunnskap sist på klatrestigen …  

Vi mennesker har en instinktiv, naturgitt impuls etter å søke kunnskap.
Som menneske har vi nedfelt dypt inne i oss et behov og ønske om å forstå oss selv og verden rundt oss, og samle kunnskap om vår eksistens.

Denne progressive søkingen ender altså opp i en søken etter kunnskap. På ett eller annet tidspunkt brenner til og med dette ønsket seg ut — stressen er løst opp, og vi står igjen med INDRE HARMONI OG GLEDE — livets indre essens. 

Vi ønsker oss kontakt med noe som er større enn oss selv. I bunn og grunn var hele rekken av søkning en søkning etter å komme i havn — å finne indre fred og lykke som ikke er avhengig av ytre omstendigheter, men som rett og slett er sin egen oppfyllelse. 

Hvorfor ikke gå rett på sak? 

OK — så når du har funnet ut at alle ønskene du har egentlig er en søken etter indre lykke og/eller fred — hvorfor ikke gå rett på sak? Hvorfor ikke søke dette direkte i stedet for gjennom ting, penger, makt og kunnskap? 

Finn ditt egentlige SELV — der ligger lykken og venter på deg! 

Transcender og finn indre stillhet og lykke!

Gå for det høyeste først! 

LÆR DEG Å FINNE DITT VIRKELIGE SELV GJENNOM Å TRANSCENDERE !!! GJENNOM DET FINNER DU INDRE LYKKE OG DE ANDRE BEHOVENE FALLER PÅ PLASS AV SEG SELV!  

Svaret ligger opp i dagen! 

Sett fra en psykiaters synspunkt! En god bok å starte med

Mange spør etter bøker om Transcendental Meditasjon! Her er en GOD bok som jeg anbefaler til folk som vil lære litt mer om teknikken. 

Den er meget lettlest og interessant og handler bl.a. om hvordan folk med psykiske problemer kan komme videre i livet gjennom skikkelig terapi i kombinasjon med utøvelse av Transcendental Meditasjon. 

Virkelig verdt å lese! 

Bok om meditasjon av Rosenthal
I boken Healing and Transformation Through Transcendental Meditation gir Norman E. Rosenthal inspirerende innsikter i hvordan mennesker kommer over psykiske problemer og finner tilbake til sitt egentlige SELV.