Slik reduserer Transcendental Meditasjon stress i hverdagen!

Slik reduserer Transcendental Meditasjon stress i hverdagen!

DE FLESTE VET HVORDAN DET FØLES Å VÆRE STRESSET

Stress er et kjempeproblem for enkeltmennesket og fellesskapet. OG — ikke minst: Det føles utrolig ubehagelig! Skuldrene henger opp under ørene. Nakken verker! Det suser i hodet av tanker som kverner på repeat. Man får ikke sove om natten, har problemer med energien, og livet har ikke lenger mening. Livsgleden er borte! …  GONE!!! 


ANTAGELIG HAR OGSÅ DU FØLT PÅ STRESS, MEN … 

Stress i jobbsammenheng
GRATIS 7-trinns INTRO til Transcendental Meditasjon
Få tilsendt GRATIS 7-trinns INTRO til Transcendental Meditasjon her!

VET DU EGENTLIG HVORDAN DU SKAL KVITTE DEG MED STRESSEN?
HER ER DET INNLYSENDE SVARET
DYP HELBREDENDE HVILE ER NOE AV DET VIKTIGSTE DU KAN GI DEG SELV!


DYP HVILE LØSER
OPP STRESS

Søvnproblem er løst. Hun sover dypt!
 • Når du sover om natten løser sinn og kropp opp noe av dagens overbelastninger og stress. 
 • Sinnet kobles ut og får fullstending ro. Hele kroppen slappes totalt av. 
 • Denne totale hvilen hjelper systemet å bearbeide tretthet og stress. 
 • Avfallsprodukter fraktes bort og toksiner renses ut. 
E-bok som hjelper deg til å få sove som en baby!
Få tilsendt den populære e-boken FÅ SOVE SOM EN BABY her!

SØVN "VASKER" HJERNEN

 • Helt fersk og ny  forskning forteller oss også at hjernen «vaskes» under dyp søvn og stresshormoner som f.eks cortisol fraktes ut av systemet. Les mer om dette her! 


HVILEN DU FÅR UNDER TRANSCENDENTAL MEDITASJON ER DYPERE ENN UNDER SØVN

Når du gjør Transcendental Meditasjon får du en hvile som er målt å være dypere enn under den dypeste søvn. Dette er noe alle som mediterer erfarer direkte. Et fundamentalt spørsmål er da: Hvordan måler man egentlig en persons hviletilstand?  

SÅ HVORDAN MÅLER MAN HVOR DYP HVILE
ET MENNESKE HAR?

Når man skal måle hvor dyp hvile et menneske har måler man bl. a.:

 • Pusteinntak
 • Puls
 • Blodtrykk
 • Galvanisk hudmotstand
 • Nivåer av stresshormoner
 • EEG mønsteret i hjernen  

REDUSERT PUSTEINNTAK

Under utøvelsen av Transcendental Meditasjon faller sinnet til ro. Man lærer faktisk å redusere den mentale aktiviteten til et nullpunkt som kalles ren bevissthet. Dette ligner litt på det som skjer når man sover om natten. Sinnet får på en måte koblet ut — men forskjellen er at man forblir våken under meditasjonen. Når sinnet faller til ro følger også kroppen med. Det er fordi sinnet styrer kroppen. Dette roer ned pusten. Man har gjentatte ganger funnet at pusten kan reduseres med dobbelt så mye som den gjør under den dypeste hvileperioden under søvn. For mer erfarne mediterende er reduksjonen i pusteinntaket målbart større. Målingene av reduksjon i pusteinntaket er gjentagbare (vitenskapelige), og derfor meget relevante for å vise hviletilstanden under Transcendental Meditasjon! 

 

Søvn vasker hjernen.


LIVSVIKTIG Å FÅ DYP NOK HVILE … 

Kvinne som sover

SØVN = LIVSVIKTIG HVILE

 • Hvilen man får under søvn er livsviktig. Det er naturens mest fundamentale måte å rense hele systemet for dagens stress, slagg og urenheter. Søvn gjenoppretter naturlig balanse. 
 • Hele «maskineriet» lades opp og det er selvsagt derfor man føler seg så opplagt og uthvilt etter en god natts dyp og sunn søvn. 
 • God, dyp og sunn søvn er en utrolig viktig del av bildet når det gjelder din livskvalitet og det å takle stress.

DYPERE OG BEDRE SØVN MED TRANSCENDENTAL MEDITASJON

LAVERE PULS

Sinnets ro påvirker også pulsen. Alle vet at pulsen går fortere når man er stresset og eller redd, sint eller lignende. Pulsen reduseres signifikant under meditasjonen. Hjertet slår færre slag pr. minutt, men samtidig har man målt at blodgjennomstrømningen i kroppen øker og blir mer effektiv på grunn av at blodårene slapper av og utvider seg. Dette er altså prinsippet om å gjøre mindre og oppnå mer — naturens eget effektivitets prinsipp. 

Dyp hvile gjennom Transcendental Meditasjon

Undersøkelsen over er bare en av mange som peker i samme retning og viser at hvilen man får under utøvelsen av Transcendental Meditasjon er meget dyp og derfor også stressreduserende! 

NORMALISERT BLODTRYKK

Også blodtrykket påvirkes positivt når sinnet faller til ro. Når man er avslappet utvider blodårene seg og blodet flyter lettere gjennom årene. Det er gjort omfattende forskning på Transcendental Meditasjon og hjerte- og karlidelser. I USA har myndighetene bevilget millionbeløp for å undersøke store grupper som gjør denne meditasjonen, for å se hvordan det virker inn på hele sirkulasjonssystemet. 

 


FLERE MÅL PÅ DEN DYPE HVILEN DU FÅR …

Vitenskapelig forskning
Det finnes et stort forskningsmateriale som bekrefter de positive virkningene av å gjøre Transcendental Meditsjon. Regelmessig utøvelse vil føre til bedre helse, bedre søvn og større mental klarhet. Forskningen er gjort på anerkjente universiteter, og mange rapporter er publisert i de største vitenskapelige journalene i verden.

BALANSERT GALVANISK HUDMOTSTAND

Mange har hørt om løgndetektoren. Det den måler er galvanisk hudmotstand. Den galvaniske hudmotstanden er et mål på aktiviteten i nervesystemet. Når man føler seg avslappet og rolig måler man HØY hudmostand. Man kan enkelt si at dette er et tegn på at nerveimpulsene går saktere og «rolig» gjennom nervesystemet. Det betyr i sin tur mindre belastning på systemet. Dersom man er nervøs (og kanskje lyger), blir man lett mobilisert og stresset, og hudmotstanden går ned. Impulsene farer fortere gjennom systemet. Man kan si at man er «jaget». Målingene viser klart at den galvaniske hudmotstanden går opp under den dype hvilen som denne meditasjonen gir. 

MINDRE STRESSHORMONER

Det er gjort mange målinger av nivået av stresshormoner i blodet og urinen til mediterende. Du kan lese mer om stresshormonene og hvordan de reduseres under meditasjonen her. 


Avslappet hjerne & EEG målinger

EEG måles i hjernen

EEG KOHERENS

Under utøvelsen av  Transcendental Meditasjon ordnes hjernens elektriske aktivitet. Venstre og høyre hjernehalvdel og bakre og fremre deler av hjernen synkroniseres. Det blir rett og slett «orden i topplokket». Dette fenomenet kalles hjernebølgekoherns — og er kanskje det mest spesielle fenomenet som skjer når man gjør denne tenkikken. Du kan lese mer om dette i bloggen om SUPERHJERNEN din her


STRESS — ET FORSLITT BEGREP

Stress er nesten blitt et forslitt begrep i vår tid! Man bruker det til å beskrive alt som er ubehagelig. Folk blir stresset av «tidsklemma» både på hjemmebane og på jobb. Vanskelige relasjoner skaper stress. Nesten alt kan potensielt stresse folk. Når det gjelder Transcendental Meditasjon defineres stress mye mer eksakt som ubalanser som har akkumulert seg i sinn, kropp og sjel over tid.

Stress er sluttresultatet av overbelastninger som har skjedd over tid. 


NOEN HELT VANLIGE
TEGN PÅ STRESS

 • Kronisk bekymring, uro eller angst
 • Konsentrasjonsproblemer og hodepine 
 • Psykologiske/mentale problemer slik som depresjon eller overfølsomhet … 
 • Søvnproblemer over tid 
 • Muskel- og skjelettproblemer 
 • Hjerte- og kar problemer 
 • Listen er lang … 

Ja, selvsagt hjelper det å mosjonere og spise sunt!

30 MINUTTERS TUR
I NATUREN HVER DAG

gå på tur i naturen jpg

Den siste forskningen viser at mosjon og frisk luft ute i naturen har en veldig balanserende effekt på mennesket. Vi hører in-begreper som «skogbading» fra Japan og boken SKOGLUFT EFFEKTEN har nettopp kommet ut i Norge. Den handler om å bringe det grønne inn i kontorer og stuer. Vi nordmenn har jo lange tradisjoner for å komme oss ut i naturen. Det reduserer stress, depresjon og høyt blodtrykk, og det har utrolig mange positive effekter. Det er helt gratis og alle burde ha tid til en halv time hver dag. Dette kan virkelig hjelpe deg å takle stressen i hverdagen.  

KUTT UT JUNK FOOD OG SPIS NATURLIG SUNN MAT

Frukt og grønt er sunt!

Media er fulle av «gode» kostholds-, og diettråd i for tiden. Det er nesten blitt for mye av det gode. Man kan få dårlig samvittighet av mindre, og det skaper stor forvirring med alle de motstridende teoriene som florerer. 

Mitt råd er: 

Unngå junk food, og spis normal frisk mat som du VET hva er, og uten for mye tilsetninger. Spis mer frukt og grønt, nøtter og frø og mer fisk enn kjøtt. Kos deg med maten, unn deg stor variasjon, og litt ekstra luksus i helgene!   

Smart strategi å begynne med meditasjon

Siden Transcendental Meditasjon gir så dyp og helbredende hvile og dette er ditt sterkeste våpen mot stress — ligger det nærliggende å prøve og se hva denne meditasjonen kan gi deg i forhold til stress i hverdagen. 

LYKKE TIL MED Å TAKLE STRESSEN! 

Meld deg på GRATIS 7 trinns intro her!