Motstandskraft i disse koronatider …

Motstandskraft i disse koronatider …

Eteriske oljer og virus

I disse koronatider vil kunnskap om hva som kan styrke motstandskraften i immunsystemet bli en viktig faktor. Mange er klar over den positive effekten av C-vitaminer og til og med gurkemeie og ingefær, men ikke så mange kjenner til at en god del eteriske oljer er kjent for sin kraftige anti-virus effekt. 

Munnbind er viktig for å stoppe spredning men … 

Coronavirusets virkning på hele verden

KANSKJE VI OGSÅ BURDE LA DE ETERISKE OLJENE STØTTE OSS?

Mange eteriske oljer har antivirus effekt

HER ER ET KNIPPE MED ETERISKE OLJER SOM HAR ANTI-VIRUS EFFEKT

Ravintsara er en vidunderlig essens som minner sterkt om Eucalyptus. Jeg liker den faktisk bedre enn Eucalyptus. Den er i følge listene den sterkeste anti-virus oljen som finnes med 4 ++++, mens de andre har 3 +++ pluss. Denne oljen har en sterk affinitet til luftveiene og kan blandes ut med en «carrier-olje» eller en vanlig matolje som for eksempel olivenolje eller kokosolje.

De fleste kjenner til Eucalyptus oljen og dens positive effekter på alt som har med forkjølelse, vondt i halsen og lunger å gjøre. Oljen har 3 +++ på oversikten over anti-virus effekt blant oljene. Og den har også affinitet til luftveiene. I likhet med Raventsara blandes den ut med en «carrier-olje» som du for eksempel har i huset, og smøres direkte på halsen og rundt der hvor du tror du kan få virus på deg.

For over 2000 år siden fikk barnet Jesus Myrra  som en av gavene fra de 3 hellige menn. Myrra var en av de mest verdifulle substansene man kjente til. Denne oljen er magisk og kan brukes til veldig mange ting. Den er listet som sterkt anti-inflammatorisk, antiseptisk, astringent og som en tonic. Den er listet med 3 +++ på anti-virus effekt. 

DE ETERISKE OLJENE ER PLANTENES IMMUNFORSVAR

Når du knuser en plante
med fingrene … 

Duften av mimosa i en eterisk olje
Ikke alle VET at de eteriske oljene er plantenes eget «immunforsvar» … 
Hvis du «knuser» en plante med fingrene kjenner du duften av plantes immunforsvar. Den produserer substanser som er skapt for å reparere skadene den kan bli utsatt for. Derfor er eteriske oljer nesten hellige substanser til oss fra Mother Nature. 

BRUK AV ETERISKE OLJER

Eteriske oljer er svært effektive og må brukes med forsiktighet. Du kan bruke dem i en diffuser med noen få dråper blandet ut i vann. Dette sprer duft og litt fukt ut i rommet. Hvis oljene du bruker er av beste kvalitet er det ingen fare ved denne typen bruk! Nesten alle de eteriske oljene renser og forfrisker luften du puster inn i hjemmet ditt. Om du skulle ha en allergi mot enkelte oljer, er dette selvsagt umulig å vite før du har prøvd dem. Her ser en god diffuser som du kan få kjøpt rimelig på nettet! (NOK 400,-) 

ETERISKE OLJER DIREKTE PÅ HUDEN

Hvis du bruker oljene direkte på huden kan noen av dem svi litt. Du bør blande dem ut med en «carrier-olje» som for eksempel mandelolje. Dette kan for eksempel være olje som du bruker i maten slik som olivenolje eller kokosolje. Eller du kan kjøpe andre oljer som egner seg til dette bruket. 

Oljemassage

Oljemassage med eteriske oljer

Pass på hvis du er sensitiv
overfor noen oljer

Mann som får oljemassage
I de fleste tilfellene er bruk direkte på huden ikke skadelig eller farlig. Men noen mennesker kan være sensitive overfor noen oljer, og da kan det som sagt svi litt i begynnelsen. Her må den enkelte prøve seg fram og føle på virkningene. Begynn med bare 2-3 dråper i en spiseskje carrier-olje. Hvis du er i tvil må du konsultere din fastlege! Bruk ikke oljene direkte i ansiktet! Huden er svært følsom her! i

Hvis du bruker oljen direkte på huden, går de gode substansene rett inn i blodstrømmen på få minutter. Dette er positivt! Oljene kan virke momentant. Jeg har personlig opplevd dette MANGE ganger. I forbindelse med beinbrudd, skader, brannsår, insektstikk eller annet! Jeg bruker eteriske oljer blandet ut i en carrier-olje direkte på huden hver dag! 

Direkte inn i blodstrømmen

Eteriske oljer kan helbrede

TA ANSVARET FOR EGEN HELSE

Skaff deg mer kunnskap …

Man må selvsagt selv ta ansvaret for egen helse og sette seg inn i hvilken virkning den enkelte oljen potensielt kan ha. I noen tilfeller ved bruk av medisiner kan oljene ha en uheldig  innvirkning på medisinene. Her bør man konsultere sin fastlege eller andre spesialister som man føler har rede på det faglige. Dette for å være på den sikre siden. 

Sett av tid til å lære mer om de fantastiske eteriske oljene. Her får du super undervisning fra den erfarne aroma-terapeuten Gry Fosstvedt. Hun forteller levende og interessant om de mange fordelene ved å bruke de eteriske oljene. Lær noe nytt og spennende. Dette er et webinar spekket med kunnskap! 

IKKE GLEM MEDITASJON — DET STYRKER IMMUNSYSTEMET

En undersøkelse fra Infanta Cristina Hospital i Spania (2014), viser at meditasjon styrker immunsystemet. En gruppe på 19 utøvere av Transcendental Meditasjon som praktiserte teknikken regelmessig  ble sammenlignet med 16 andre sunne personer som aldri hadde brukt noen avslapningsteknikker. Konklusjonen på forsøket var at denne meditasjonen har en signifikant effekt på nivået av immunceller som sirkulerer i systemet. 

International Journal of Yoga, Vol. 7, No. 2, July-December, 2014, pp. 147-151. 

Full text online

Studium av immunceller

Meditasjon reduserer virusangst

Bedre søvn med meditasjon

"2 Meditations a Day
Keeps the Doctor Away!"

Hver mikroliter med blod inneholder mellom 4.000 og 10.000 leukocytter eller hvite blodlegemer. Nivået av hvite blodlegemer indikerer hvor sterkt immunitets-systemet er. Forskning indikerer at de som gjør Transcendental Meditasjon har et spenstig immunsystem! 

VIKTIG Å BEHOLDE INDRE RO

Transcendental Meditasjon virker beroligende og reduserer angst

Når du lukker øynene og går inn i dyp meditasjon finner du øyeblikkelig og spontant indre ro. Dette kan være til stor hjelp i disse tider der pressen oversvømmer oss med ting som kan skape frykt og engstelse for egen og andres helse, økonomi og til og med overlevelse. Hvis du KAN — bruk denne tiden til å meditere regelmessig og skape noe nytt og bærekraftig i livet ditt. Endringene som skjer nå, kan i ettertid vise seg å ha vært en velsignelse for oss alle!