God søvn, meditasjon, magnesium og epsomsalt

God søvn, meditasjon, magnesium og epsomsalt


HVIS DU DRØMMER OM BEDRE SØVN BØR
DIN PRIORITET NR. 1 VÆRE MEDITASJON!

Kvinne som sitter og mediterer


Du kan få tilsendt GRATIS e-bok om virkningene av
Transcendental Meditasjon på søvneproblemer!

E-bok som hjelper deg til å få sove som en baby!
Les den populære e-boken FÅ SOVE SOM EN BABY, og finn den endelige løsningen på ditt søvnproblem!

Folks erfaringer og flere forskningsrapporter viser at Transcendental Meditasjon har målbar positiv innvirkning både på selve innsovningsprosessen og på søvnkvaliteten. 

Du kan laste ned e-boken SØVN — Får du ikke sove? Transcendental Meditasjon kan hjelpe! her!

Les også bloggen Transcendental Meditasjon gir bedre søvn … 


PRIORITET NR. 2 BØR VÆRE EFFEKTIVE, NATURLIGE REMEDIER

I dag er det fokus på MAGNESIUM og EPSOM SALT

Magnesium

MAGNESIUM

Magnesium er ett av kroppens desidert viktigste mineraler. Det er involvert i over 325 fysiologiske og cellulære biokjemiske prosesser. Blant annet fungerer magnesium som en slags buffer i nervesystemet. Det roer ned og beroliger sinn og kropp. Derfor er det også en naturlig og effektiv antidepressiv! 

Epsomsalt i glass

EPSOM SALT

Jeg bare elsker epsom salt! Men det ER faktisk ikke salt — men en naturlig forekommende ren mineralfobindelse av magnesium og sulfat. Det ble først oppdaget i Epsom i Surrey, England. 

Siden da har man lært mer og mer om de mange utrolige fordelene ved å bruke dette «saltet». 

Et bad i Epsom Salt

BAD I EPSOM SALT

Stress tapper kroppen for magnesium. Når epsom salt løses opp i varmt vann og absorberes gjennom huden vil epsom saltet fylle på magnesiumnivåene i kroppen. Magnesiumet hjelper til med å produsere serotonin, et hormon som er vitktig for at vi skal føle oss bra og evne å slappe av. 

MAT RIK PÅ MAGNESIUM

Mat som er rik på magnesium

Det er bedre å øke inntaket av mat som er rik på magnesium enn å ta piller. Mineraler i pilleform kan ofte være vanskelig for kroppen å ta opp. 

Her følger noen matvarer som er kjent for å være svært rike på magnesium:

 

  • Gresskarfrø 
  • Spinat grønnkål og de fleste grønne vekster
  • Avocado
  • Mandler, nøtter og frø
  • Fiken 
  • Bananer
  • Mørk (helst rå og økologisk) sjokolade
  • KEFIR og yoghurt  

FINN ROEN MED
EPSOM SALT

Epsom salt i trespade

Epsom salt er kjent for sine mange helsefordeler.

ET VIDUNDERMIDDEL! 

Det virker utrolig (muskel) avslappende, og det er kjent at det roer ned nervesystemet og skaper bedre søvn. I tillegg gir det deg silkemyk hud, og du kan bruke det til mange smarte ting i husholdningen — ikke minst i hagen og til dyrkning!  

Forskning viser at magnesium gir energi og stamina ved å stimulere produksjonen av ATP (adenosine triphosphate). Dette er små «energipakker» laget i cellene våre.

Sulfat hjelper til å øke opptaket av næringsstoffer og rense ut avfallsstoffer.

SLIK GJØR DU

Epsomsalt i badekaret

Studier viser at magnesium sulfat lett tas opp via huden. Det gjør epsom salt til et ypperlig BADE «SALT»! 

Tapp varmt vann i badekaret. Hell oppi 1 kopp (eller flere etter behag — og her må du prøve deg fram!) i vannet! Ligg minimum 20 minutter og la vannet trekke inn gjennom huden! 

Eksperter mener at ved å bade i epsom salt minst 3 ganger i uken vil hjelpe deg å se yngre og bedre ut, føle deg bedre og gi mer energi. Magnesium ioner avslapper hele systemet ditt. Det reduserer irritabilitet ved å senke effekten av adrenalin. Det forbedrer søvn og konsentrasjon, samt hjelper muskler og nerver å fungere optimalt.

PRØV et slikt bad! 


LITT MER OM MAGNESIUM OG EPSOM SALT

Hvis kroppen din mangler magnesium vil den IKKE klare å ta opp og nyttigjøre seg andre mineraler. Dette kan gjøre at de rundt 325 funksjonene i kroppen din som er avhengig av tilstrekkelig magnesium kan slutte å fungere! 


FOR LITE MAGNESIUM FOR MYE KALSIUM … 

 I følge ekspertene lever vi i vår tid i et samfunn med forlate magnesium og altfor mye kalsium. Magnesiummangel er faktisk mye mer utbredt i befolkningen enn man hittil har visst. Noen av de vanligste følgene er spenninger i sentralnervesystemet og muskulaturen. 

Dette kan gi symptomer som muskelspenninger og kramper, urolig og rask puls, mental irritabilitet, nervøsitet og uro, hodepine og migrene, økt svettetendenser, forstyrrelser med oppvåkning om natten, hyppig vannlating, kronisk trøtthet og depresjon med mer. Mangel på magnesium kan lede til utallige lidelser i kropp og sinn. 

Å begynne å bade regelmessig i epsom salt kan være til stor hjem dersom man trenger å øke nivået av magnesium i kroppens celler. 

 

 Jeg lærte om Epsom Salt i USA i 1996 og har brukt det regelmessig siden da. Før det hadde jeg aldri hørt om «saltet», men jeg hadde brukt Bittersalt fra Tyskland. 

Jeg er fullständig FAN av dette vidunermiddelet, og anbefaler det til alle! 

Skaff deg e-boken: Søvn! Får du ikke sove? Transcendental Meditasjon kan hjelpe! her! 

Kilder: https://www.epsomsaltcouncil.org  Dr. Axe,  Dr. Mercola, AltShop, m.fl..