Er du arbeidsledig? Her er 7 ting meditasjon kan hjelpe deg med …

Er du arbeidsledig? Her er 7 ting meditasjon kan hjelpe deg med …

Arbeid, selvfølelse og identitet

 

Å være arbeidsledig er en kjempeutfordring! Det er så utfordrende fordi vår IDENTITET og selvfølelse er så nært knyttet opp til jobb og yrkesutøvelse. 

Det er tragisk at så mange unge, dyktige mennesker og erfarne folk fra oljerelatert industri går passive og uten jobb. Her ligger store samfunnsressurser og venter! Men mange trenger drahjelp!

 

Transcendental Meditasjon og arbeidsløshet

Transcendental Meditasjon kan hjelpe deg til å bli kvitt stressen du opplever i forbindelse med å være arbeidsledig.

Er du en av dem som går arbeidsledig vil du nok føle det some en belastning både mentalt, emosjonelt, fysisk og sosialt. Kanskje du opplever angst, bekymring, depresjon eller lav selvfølelse. Kanskje du sliter med studiegjeld, kredittgjeld eller huslån som du ikke klarer å betjene. Disse utfordringene kan lett føre til at man gir opp, at man mister motet. Det er det verste som kan skje. Mister man motet blir man lett passiv. Man kan komme til å isolere seg!

«Det nytter ikke likevel! Uansett hva jeg gjør, så får jeg ikke jobb!» er tanker mange sliter med.

 

Transcendental Meditasjon og stress i forhold til arbeidsledighet

Det er viktig at man ikke glir ut og mister selvdisiplinen og selvrespekten. Junkfood, piller, alkohol og mangel på mosjon kan bryte ned et menneske. Det er direkte demoraliserende!

Noen snur kanskje døgnet opp ned. Ute om natten og purker i sengen til langt på dag. Til foreldres eller partneres irritasjon og vrede. Alkohol, pillebruk eller narko kan komme inn i bildet for å «drukne» smerten. Dårlige rutiner, passivitet og usunn junkfood kan føre til fedmeproblemer, og selvfølelsen går rett i bånn! En følelse av skam kan snike seg inn, og ens sosiale liv og personlige forhold får en kraftig knekk. Noen utvikler til og med sosial angst. Problemene ved å være arbeidsledig står rett og slett i kø.

Men EN ting er en fellesnevner for alle problemene. Det er STRESS!  Stress har så mange negative effekter. Og meditasjon kan definitivt gjøre noe med dette problemet. Etter min mening er det å meditere kanskje noe av det viktigste et menneske kan gjøre i en vanskelig livssituasjon.

Når man ligger nede er det nærmest umulig å klare å dra seg selv opp etter nakkehårene og komme i sving med å administrere livet sitt på en formålstjenelig måte. I hvert fall uten drahjelp.

 Å administrere oss selv er noe av det vi mennesker strever mest med. Og som arbeidsledig kreves det beinhard selvdisiplin og vilje å få orden på livet sitt til tross for omstendighetene.

Så la oss se på hva meditasjon kan gjøre for deg som arbeidsledig!

 

#1 — Det øker selvfølelsen din

 

Selvfølelsen er noe av det viktigste fundamentet i et menneskes liv. Mangler den blir livet veldig vanskelig å leve.

Transcendental Meditasjon og selvfølelse

Erfaring og studier viser at folk som mediterer får økt selvfølelse, selvtillit og selvsikkerhet!

Utrolig mange strever med lav med selvfølelse, og med det følger også manglende selvsikkerhet og selvhevdelse. Man kommer liksom inn i livets situasjoner med hatten i hånden.

Jeg ser om og om igjen er at meditasjon styrker folks selvbilde. Dette kan enkelt forklares. Det er fordi du får et dypt, dypt indre anker av ro og indre VELBEHAG under utøvelsen av Transcendental Meditasjon. Du føler deg rett og slett VEL med deg selv igjen.

«WOW! — Det er visst ikke så verst å være MEG likevel!» tenker du. Du slapper av og skuldrene senker seg. Dette gir en innsprøytning av positivitet og optimisme. «Kanskje jeg ikke er så verst likevel? Kanskje livet ikke er så dumt når det kommer til stykket? Kanskje jeg kan KLARE dette!»

Transcendental Meditasjon vil gi deg MOT til å komme i gang med livet på en positiv måte! Det blir lettere å vise seg fram. Det blir lettere å by på seg selv og eksponere seg.

Og det er jo dette man trenger når man skal søke jobb. Når du føler deg mer selvsikker og utstråler dette, kommer andre også til å tro på deg. Selvfølelse og selvsikkerhet smitter over på dine medmennesker. Meditasjon vil kunne gi deg en boost i et jobbintervju!

 

#2 — Det gir deg mer energi

 

Transcendental Meditasjon gir økt energi

Livet blir lettere med mer overskudd og energi når man mediterer

Energi er noe man virkelig trenger når man er i en vanskelig situasjon.

Man skal administrere seg selv, og det er utfordrende for de fleste. Man skal ut å gjøre aktive handlinger for å få jobb. Man skal demonstrere at man har energi og kraft og styrke til å gjøre en jobb. Dette krever indre energi.

MEN: Det dumme er at det koster ufattelig mye energi å være stresset. Stress tapper alle kroppens lagre for ressurser.

Vitaminer og mineraler renner ut når du er stresset. Indre organer som lever, nyrer og hjerte osv. blir belastet av stress. Samtlige av kroppens funksjoner settes på vent for å takle stressen. Visste du f.eks. at fordøyelsen blir stoppet og at alle normale cellefunksjoner settes på vent når du må mobilisere p.g.a. stress? Immunapparatet svekkes og du blir mer sårbar for sykdommer. Listen er lang når det gjelder hvor negativt stress er for energinivået.

Med meditasjon gir du kroppen en kjempeinnsprøytning av hvile. Dyp, dyp hvile løser opp stress. Kroppen begynner å takle stressen bedre. Og du får energien tilbake.

Viktig for deg når du skal søke jobb! Arbeidsgivere vil ha folk som utstråler styrke, kraft og energi.

 

#3 — Du tenker klarere og blir mer kreativ 

 

Stress svekker din mentale klarhet. Og det svekker korttids- og langtidshukommelsen.

Og ikke minst: Du mister gjerne evnen til skille klint i fra hvete. Du klarer ikke å se ting i perspektiv. Her kan Transcendental Meditasjon virkelig hjelpe deg!

Folk sier ofte når de har lært denne metoden:

«Jeg tenker mye klarere nå. Hodet er ikke så rotete. Jeg ser ting på en ny måte!»

Dette er veldig fordelaktige virkninger for en som er jobbsøkende. Man må kunne skille klint i fra hvete … Man å kunne se det store bildet og ikke miste oversikten.

EEG koherens og orden i hjernen

Når man gjør Transcendental Meditasjon skaper det orden i hjernens elektriske aktivitet — EEG. Dette fører til klarere tenkning.

Med mental stress opplever mange at den skvisete situasjonen fører til «monkey mind» symptomet. Sinnet løper løpsk og man klarer ikke å slå seg skikkelig til ro. Når man gjør Transcendental Meditasjon, skapes det en orden i hjernens elektriske funksjon (EEG) og resultatet av det er klarere tenkning. Kort sagt: Orden i hjernen fører til orden i sinnet.

Det er gjort mye forskning på dette feltet i de senere årene, og man har funnet at denne teknikken virkelig påvirker hjernen og bevisstheten positivt. Den «slår av» stressreaksjoner som ligger dypt inne i sentrum av hjernen og i lillehjernen. Dette kan hjelpe hele systemet vårt til å «avvæpne» gamle reaksjonsmønstre og nullstille seg. Man får koplet helt ut, og får den etterlengtede gjenopprettingen av normal funksjon. Det kan virke som om man renser opp i både maskinvare og programvare samtidig …

Når systemet avlastes og/eller oppdateres på denne måten vil det automatisk forårsake mer normal flyt av ressurser som ligger lagret i systemet vårt. Vitenskapelig rapporter viser at utøvere av denne teknikken skårer bedre på f.eks. IQ- og kreativitetstester.

Som arbeidssøkende trenger du å ha alle dine ressurser tilgjengelige for å klare utfordringene. Du trenger å se alle muligheter og alle måter du kan gå fram på for å få jobben.

 

#4 — Du får bedre konsentrasjon

 

Når du skal ut å gjøre en spisset jobb kreves det at du kan konsentrere deg om oppgaven.

Konsentrasjon og meditasjon

Meditasjon gir økt evne til  å konsentrere seg. Det blir lettere å løse komplekse problemer.

Å skrive CV, å forfatte gode søknader, å lete etter mulige jobber, osv. krever din fulle fokus på jobben som skal gjøres. Føler du deg stresset kan dette bli vanskelig. Du klarer rett og slett ikke å fokusere skikkelig.

Når jeg underviser i meditasjon hører jeg nesten alltid fra folk at de kjenner seg mer FOKUSERT.

De føler at de har fått større evne til å konsentrere seg. Forksningen understreker også dette fenomenet. Dette er en logisk følge av hvordan meditasjonen virker. Når stressen reduseres, frigjøres ressursene man har, og man fokuserer lettere på oppgavene.

Når du er i en vanskelig livssituasjon har du alltid behov for større mental klarhet og evnen til å ta i bruk alle dine ressurser på en god måte.

 

#5 — Du etablerer sunne rutiner i hverdagen

 

Å labbe rundt i i pysjen trøtt og deppa sent på dagen er ikke akkurat det som vil skaffe deg en jobb!

 

Å leve sunt er et must når man er arbeidsledig

Det er viktig å ha sunne rutiner i livet når man er i en vanskelig livssituasjon

Mest av alt trenger du i denne situasjonen gode rutiner som strukturerer dagen i bolker for deg, og lager en flyt og en følelse av optimisme og av å gjøre noe konstruktivt for å komme videre. Som coach og veileder vil jeg si at det er viktig å komme i aktivitet nesten uansett hva det er … bare for å sette ting i bevegelse.

Når du lærer meditasjon får du virkelig drahjelp til å etablere gode rutiner. Med regelmessig meditasjon, 2 ganger 20 minutter hver dag etablerer du en god rytme i hverdagen.

Du vil få sove bedre og få overskudd til å stå opp tidligere om morgenen og ta fatt på dagens gjøremål. Når kroppen først er i gang så er det lettere å fortsette.

YES I CAN!

Når du kommer inn i gode rutiner føler du at du mestrer livet og følelsen av «YES — I CAN!» vokser inni deg!

Dette er utrolig viktig for selvfølelsen, selvrespekten og ikke minst mestringsfølelsen. Når du begynner å være mer aktiv fordi du tenker klarere og føler deg mer energisk og opplagt — vil dette medføre at du får flere kontakter. Dette vil gjerne føre til ting som du aldri hadde tenkt kunne skje uten meditasjonen som grunnlag.

Jeg har sett igjen og igjen at mennesker som har vært i en bakevje og følt seg blokkert og stoppet i livet — har fått nytt mot og energi til å gjøre det de har ønsket å gjøre i måneder kanskje år. Siden meditasjonen gir optimisme og glede til livet føler folk at de rett og slett får lyst til å gjøre tingene. Det er herlig å se!

Fysisk trening som er veldig bra å holde fast på i vanskelige tider kommer i gang. Bedre kosthold og mindre stimulerende midler. Mang små ting som sammen drar livet i en bedre retning.

Ofte vet folk veldig godt hva de BØR gjøre, men mangler evnen, motet og styrken til å få det gjort. Det er her meditasjonen kanskje virker aller best.

Å være i bevisst bevegelse mot et mål er viktig for deg som skal søke ny jobb.

 

#6 — Du får lettere kontakt med andre mennesker

 

Når selvbildet bedres med meditasjonen får dette direkte innflytelse på hvordan man reagerer og forholder seg til andre mennesker.

Vi har omfattende forskning som viser hvordan folk utvikler seg positivt i forhold til både nære relasjoner og i jobbsammenheng. De viser at regelmessig meditasjon fører til at du utvikler bedre  sosiale ferdigheter.

Transcendental Meditasjon utvikler bedre sosiale evner

Forskning viser at dersom du mediterer så vil du utvikle dine sosiale ferdigheter og du vil oppleve forbedret kommunikasjon med dine medmennesker.

Kontakt med dine medmennesker er utvilsomt en nøkkelfaktor når det gjelder å søke jobb. Å finne en «tone» med den man skal jobbe for er viktig. At du føler du klarer å kommunisere på en god måte. Spesielt gjelder jo dette også i forhold til nettverksjobbing. De fleste jobber er faktisk ikke utlyste. De kommer gjennom forbindelsene man har. Derfor er det å møte folk der ute og skape gode relasjoner en nøkkelfaktor for å få jobb. Med mer selvfølelse og overskudd kan du lettere dele deg selv og fortelle at du faktisk er arbeidssøkende og spørre om assistanse. Folk elsker å være til nytte og hjelpe andre. Her kan mange positive ting skje når du beveger seg «rundt i terrenget» og kommuniserer godt med folk.

#7 — Du kan snu en negativ trend til noe positivt

 

Å lære meditasjon kan faktisk snu en negativ trend med pessimisme og håpløshet om til en positiv AKTIV innstilling noe som er et must dersom du skal komme videre.

All erfaring viser at meditasjon fjerner stress og gir selvtilliten og optimismen en boost. Det kreves energi og positivitet for å orke å jakte på jobber og holde seg aktiv. Dersom du mangler selvtillit og selvfølese er det et kjempehinder for å komme i posisjon til å få jobb.

Kontakt oss gjerne for hjelp til å komme i gang med meditasjonen! Vi tilbyr også coaching med spesiell vekt på å komme ut av dødvannet. Vi kan også lære deg enkle mindfulnessteknikker som kan hjelpe.