Strever du med depresjon i mørketiden?

Strever du med depresjon i mørketiden?

Du er ikke alene!
Tusenvis kjemper med depresjon og nedstemthet om vinteren.
Men det finnes en vei ut av mørket …
Legestudenten Jim Bray fikk hjelp gjennom meditasjon!
Her finner du noen "klipp" fra boken til den sympatiske psykiateren Norman E. Rosenthal, M.D.
Han skriver blant annet om stress og depresjon i bestselgeren
Transcendence - Healing and Transformation through Transcendental Meditation.

Han led av depresjon men meditasjon hjalp ham ut av det
Her begynner historien:
Jim Bray hadde bygget opp en fryktelig depresjon under første året av medisinstudiet i Chicago …

GRATIS 7-trinns INTRO til Transcendental Meditasjon
Få tilsendt GRATIS 7-trinns INTRO til Transcendental Meditasjon!

❝ Jeg sov helvetes mye mer enn vanlig ❞

— Noen ganger opp i 12 timer pr. døgn, sier Jim Bray i boken. Det var utrolig vanskelig for meg å konsentrere meg og gjøre det arbeidet som jeg tidligere ikke hadde hatt noen problemer med. 

 

Og dette var jo ikke akkurat medvirkende til å lykkes i studiene. Jim mistet appetitten og interessen for ting som skjedde rundt seg, og mener også at det var en god del angst og uro blandet inn i depresjonen. Og mange opplever akkurat dette litt mer kompliserte bildet hvis de blir deprimert. 

E-bok som hjelper deg til å få sove som en baby!
Her får du tilsendt GRATIS e-bok som viser deg hvordan Transcendental Meditasjon kan løse ditt søvnproblem!

Avskrekkende mye å lære på legestudiet …

— Opplæringen kan være avskrekkende når du begynner å se hvor mye det er man skal kunne, og jeg begynte å tenke at jeg aldri ville klare det!

Slik reflekterer Jim. Han mener at dette antagelig hadde bygget seg opp over mange måneder. Samtidig holdt han det hemmelig på grunn av fordommene som var forbundet med depresjon. Folk prøver ofte å holde sin depresjon skjult fordi de opplever skam eller angst i forhold til problemet. 

 

Jim fikk hjelpen han trengte gjennomTranscendental Meditasjon

Etter noen måneders kamp med depresjonen fant han ut at han ville prøve meditasjon. Han meldte seg på kurs og forteller hvordan effekten kom nesten umiddelbart. Fra den første meditasjonen følte han at mørket bare ble løftet ut av ham.

— Det var nesten som en himmelsk opplevelse! Sansene mine ble skarpere. Jeg ble fylt av en indre glede som ikke var der før. Jeg tror aldri jeg har opplevd noe lignende.”

Senere tar Jim et tilbakeblikk over hva som har skjedd med ham over tid. Han konstaterer at den langsiktige effekten har vært positiv. 

— Det sympatiske ved det er at jo lenger jeg har meditert, desto mer kan jeg ta med meg den gode følelsen også utenfor meditasjonen. Jeg er så heldig! Jeg føler meg lykkelig mesteparten av tiden, nesten som om jeg skulle være forelsket. 

Jim tror at årsaken til at han føler seg så lykkelig er at han fortsetter å meditere. Det er som ved fysisk trening — hvis du ikke gjør det regelmessig vil virkningene forsvinne. Han kan helt ærlig si at han har hatt svært få dårlige dager siden han lærte i 1975. 

Søk hjelp så fort som mulig!

Depresjon er en særdeles hemmende lidelse, og det er viktig å ikke la det sette seg fast i systemet. Hvis du føler deg deprimert bør du søke hjelp så fort som mulig. Ta situasjonen på alvor og finn ut hvilke tiltak du tror kan hjelpe deg. Det er viktig å se dette i en større sammenheng. Kropp, sinn og sjel henger sammen, og det vil alltid være bra å angripe et problem fra flere vinkler! 

 

Kvinne sitter og mediterer ved et tre


So nip it at the bud …

Søk ro og fred i naturen! Få ned stressen! Gjør yoga!  Begynn med meditasjon! Spis sunt og mosjoner! Dette er de vanligste rådene både leger og psykologer gir mot depresjon. 

Er du usikker på om du lider av hverdagsdepresjon?
Her er noen av de vanligste tegnene …

 • Lavt energinivå
 • Mangel på interesse for aktiviteter som tidligere ga mening og glede
 • Passivitet og tiltaksløshet
 • Tomhet framfor kontakt med følelser
 • Isolasjon
 • Tanker om håpløshet, verdiløshet, og likegyldighet
 • Søvnforstyrrelser – oversoving/undersoving
 • I noen tilfeller tanker om døden
 • Bekymringer, worst-case scenarioer, og pessimisme
 • Beslutningsvegring
 • Negativitet – om seg selv, verden og andre
 • Vedvarende skyldfølelse 

Kroppslige symptomer


Pass opp for sinn kropp forbindelsen

Det er viktig å forstå at sinnet påvirker kroppen fundamentalt. Negative tanker kan føre til alvorlig sykdom. Det er helt vanlig hvis man er deprimert at man får kroppslige problemer slik som hodepine, nakkesmerter, dårlig fordøyelse og lignende. Man kan også få appetittforstyrrelser som overspising eller underspising. Bekymring og pessimisme preger dagen. Tilbaketrekning er også vanlig, og folk får ofte vanskeligheter med konsentrasjonen. 

Lav selvfølelse

Bekymring, lav selvfølelse, at man blir spesielt selvkritisk og tviler på seg selv er vanlig når man lider av depresjon. Hvor sterke symptomene er hos den enkelte vil selvsagt variere. Alle de gode rådene kan virke overveldende og føre til enda mer passivitet. Da kan den enkleste løsningen være meditasjon fordi det vil heve stemningsleiet og gi mer energi til å gjennomføre andre positive endringer som mer mosjon og et bedre kosthold. Forskning viser klart at meditasjon kan hjelpe mot depresjon. Umiddelbart på New York Times
bestselgerliste da den kom ut

Den sympatiske psykiateren

Den sympatiske og åpne psykiateren Norman E. Rosenthal, M.D. har levert en slentrende og lett bok med en god miks av personlige historier og kjendisintervjuer, landet med relevant forskning. 

"NOE AV DET BESTE DU KAN LESE OM TRANSCENDENTAL MEDITASJON" 

Dette sier filmskaperen og meditasjonsentusiasten David Lynch. Han er en ivrig promotør av nettopp Transcendental Meditasjon. Mange regner akkurat denne boken for en av de beste du kan lese om metoden. Forordet er skrevet av doktor Mehmet C. Oz (M.D) som er en av USA´s mest kjente og kjære TV doktorer. Dr. Oz har også lært teknikken og viser stor begeistring for akkurat denne metoden! 


Professoren som definerte SAD
Seasonal Affective Disorder

Norman E. Rosenthal Den smilende doktoren

Norman E. Rosenthal er professor i klinisk psykiatri ved Georgetown Medical School, og har hatt sin private praksis i Washington D.C. i over 30 år.

Han har forsket i 20 år ved National Institute of Mental Health og det var ham som først beskrev og diagnostiserte fenomenet Seasonal Affective Disorder — SAD — årstidsdepresjon forårsaket av for lite lys. 

Mange "case studies"

Denne boken er krydret med positive personlige historier. Samtidig er folks erfaringer godt underbygget av forskning, slik at det ikke bare dreier seg om drømmeaktige “testimonials”, men faktiske målbare effekter som det er vanlig at folk opplever. Selv er forfatteren en pasjonert vitenskapsmann men også en praktiker. Han er en av de mange legene, psykologene og psykiaterne som anbefaler denne metoden for å hjelpe sine klienter. Rosenthal bruker selv Transcendental Meditasjon daglig i sin hverdag. 

På listen over Amerika's beste psykiatere

Rosenthal har mottatt den prestisjefylte Anna-Monica Foundation prisen for sitt bidrag innen behandling av depresjon, og står på listen over Amerika´s beste psykiatere i The Best Doctors in America. Han har publisert over 200 vitenskapelige artikler og har forfattet flere populære bøker for det generelle publikum slik som f.eks. Winter Blues og The Emotional Revolution.


Også litt kjendiseri

Og selvsagt er det også lagt inn litt kjendiseri i boken! … Det må nesten til i våre dager! Folk flest elsker jo å lese om av hva deres forbilder gjør! Her kan du lese eksklusive intervjuer med Paul McCartny, Ringo Starr og filmskaperen David Lynch bare for å nevne noen. Det er faktisk utrolig mange kunstnere og kjendiser som har lært TM. Men for mange er det en privat sak! 

Kjendiser som har lært Transcendental Meditasjon av Bob Roth

Her er et knippe av kjendiser som gjør Transcendental Meditasjon. Man regner at mer enn 2000 av verdens mest kjente kunstnere og artister har lært metoden. Mange går ut offentlig og forteller om sine gode resultater med teknikken. 

Fjerner mystikken rundt meditasjon

I boken får du også en god gjennomgang av de grunnleggende idéene bak teknikken. Rosenthal forteller på en lett fattelig måte hvordan den virker inn på slike problemer som f.eks. angst, stress, depresjon, ADHD, posttraumatisk stress, avhengighetsforhold, o.l.. Han får med sin avvæpnende stil behandlet de vanligste motforestillingene som folk har hatt mot denne meditasjonen. På denne måten bidrar boken virkelig til å fjerne mystikken rundt Transcendental Meditasjon.

Jeg anbefaler alle som har interesse for meditasjon å lese denne boken. 

Link til flere bøker av
Norman E. Rosenthal på Amazon

Fra Norman E. Rosenthal
sin side på amazon.com

Her på Amazon finner du alle bøkene han har skrevet og også en fin liten video som vil gi deg et godt inntrykk av den populære psykiateren.